Teambuilding
Uncategorized

Flere og flere firmaer har fået øjnene op for teambuilding

Teambuilding er blevet et meget populært fænomen at indføre i virksomheder, da fokusset er, at få rystet medarbejderne bedre sammen. Mange chefer har fået øjnene op for, at det er vigtigt, at deres medarbejdere kan lave andet med hinanden end at snakke arbejde. Teambuilding kræver kommunikation, tillid og tålmodighed. Udover at styrke sammenholdet, lærer medarbejderne også hinanden bedre at kende på det den personlige front. Der findes mange steder, hvor man kan afprøve teambuilding. Det kræver blot, at man tager kontakt til nogle af de steder, som virker mest tiltrækkende for virksomheden.

Idéen med teambuilding er, at medarbejderne fungerer bedre og arbejder bedre i dagligdagen, hvis de er rystet godt sammen og kender hinanden godt. Det giver et bedre arbejdsklima og dermed bedre forhold for medarbejderne. Dette smitter af på deres arbejdslyst og dermed deres evne til at præstere. I sidste ende er teambuilding til gavn for både medarbejde og for firmaet, som nyder godt af medarbejderes øgede velvære og trivsel.

Derfor skal teambuilding afprøves

Der findes mange aktiviteter som kan anvendes til teambuilding  , hvilket gør, at den enkelte virksomhed let kan tilpasse behovet for teambuilding til lige netop de medarbejdere, som firmaet har ansat og til lige netop den type arbejde, som de udfører. Hvis chefen ønsker, at medarbejderne skal lave udholdende arbejde og dermed skal samarbejde, så kan der skræddersyes et bestemt teambuilding program, der lever op til disse krav. Aktiviteter, som virksomheden kan vælge, er bl.a. sejlads, problemløsning og dygtighedsløsning. Der er rigtig mange muligheder og derfor kan det også være svært at vælge, hvad der vil være bedst for virksomheden. Virksomheder holder typisk øje med, hvad konkurrenterne laver. I takt med at mange virksomheder benytter sig af teambuildings aktiviteter for at styrke sammenholdet og dermed virksomhedens kompetencer, så kan cheferne ikke vælge andet end at hoppe med på bølgen.

Det kan generelt være svært at efterkomme alle medarbejdernes interesser for aktiviteter, men ved at være fælles om en opgave, plejer de fleste at synes, at det var en sjov oplevelse alligevel.

Virksomheder bliver ved med at inddrage teambuilding i deres afdelinger, idet teambuilding har en positiv indflydelse på, at medarbejderne får det bedre med hinanden, lærer sig selv bedre at kende og kommer til at finde ud af, hvilke styrker og svagheder de har i forskellige arbejdssituationer. Disse færdigheder kan der trænes på, når de igen bliver udsat for teambuilding aktiviteter.

Fordele og ulemper ved teambuilding

Der findes en lang række fordele ved teambuilding, bl.a. kan det være med til at få medarbejderne til at samarbejde om et fælles mål og dermed kunne bruge denne teknik til at kunne slå konkurrenter i forhold til den arbejdsmæssige indsats. Ved at være væk fra arbejdspladsen kan teambuilding være med til at få medarbejderne til at ændre strategier, som de kan bruge som værktøjsredskaber i deres arbejdsgang. Samtidig kan den enkelte medarbejder lærer en del om sig selv såvel som at lære kollegaerne bedre at kende. Man lærer hurtigt sine stærke og svage sider at kende, da de skal anvendes i teambuilding øvelserne. En anden fordel er, at medarbejderne får udviklet nogle kompetencer, hvilket gør dem endnu dygtigere i deres arbejdsgange. Dette kan være med til forbedre deres tal således, at virksomheden bliver bedre end konkurrenterne.

Der findes naturligvis også en række ulemper ved teambuilding, bl.a. kan det være svært for lederne at observere de enkelte medarbejders evner i teambuilding øvelser pga. antallet af deltagende medarbejdere. Teambuilding kan hurtigt blive en dyr fornøjelse for cheferne, da det ikke er en billig oplevelse. Prisen afhænger naturligvis også af, hvor mange, der deltager i aktiviteterne. Ofte kan det også være svært at vurdere effekten af teambuilding øvelserne. Men mange undersøgelser peger på, at teambuilding virkelig kan være et effektivt redskab, når effektiviteten i et firma skal styrkes – så teambuilding er i hvert fald værd at prøve!

 

Disclaimer

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *