single kvinde
Uncategorized

Der er både fordele og ulemper ved at være single

De fleste, som har prøvet at være i et parforhold i en længere periode, og som samtidig også har haft en periode som single, vil nok kunne nikke genkendende til, at der er både fordele og ulemper ved begge dele

Et stort antal danskere lever som single. Og mange af dem bliver faktisk ved med at leve alene. Nogle vælger bevidst at leve uden en partner, mens andre har prøvet at være i et fast forhold, men af forskellige grunde nu bor alene. Der kan være ganske mange forskellige årsager til, at man er alene. Man kan måske have et travlt liv, hvor der ikke rigtig er pladsen og tiden til en kæreste, eller måske er man bare meget kræsen, og har derfor have svært ved at finde den helt rigtige partner.

For nogle kan det også bare være svært at finde en partner, selv om man egentlig gerne vil. Specielt, hvis man er kommet over den første ungdom er det ikke altid så let. Derfor er det godt, at vi har datingsider som eksempelvis senior.dk, hvor man selv i en ret sen alder, har mulighed for at møde en ny partner at dele tilværelsen med.

Fordelene og ulemperne ved singlelivet, skal ses i forhold til fordelene og ulemperne ved at være i et forhold. Og hvis man spørger singlerne, hvad de savner allermest i deres liv, vil mange nok svare, at de savner en kæreste at dele deres liv og oplevelser med. En søndag på sofaen kan nemlig godt være lang og ensom, når man er single. Og det er ofte på fridagene, at singlerne mærker afsavnet, og netop har behovet for en at dele tilværelsen med.

Der er mange singler, der generelt savner en partner, som man kan dele dagens oplevelser med. Mange oplevelser bliver nemlig lige en tand sjovere og mere specielle, hvis man har en at dele dem med. Man kan tale om oplevelsen, og give oplevelsen videre. Derudover bruger mange kærester hinanden, når man oplever problemer i livet. Det kan være på arbejdet, eller i familien. Her har kæresten ofte en stor betydning for, at man kan få talt om problemerne i ens liv.

Der er selvfølgelig også det seksuelle aspekt, som er noget lettere for folk, som lever i et fast parforhold. Som single kan det seksuelle ofte være noget mere besværligt, end når man lever i et fast forhold. Mange kærestepar har selvfølgelig noget nemmere ved at dyrke sex end singler, som måske skal ud og finde en partner i weekenden, eller måske har en løs aftale med en partner en gang imellem.

Men ulemperne ved at være single, kan dog også nemt vendes til fordele. Singler kan dele deres problemer med deres venner, og de kan have mere uforpligtende forhold. Singler kan dele søndagen med vennerne eller familien, og oplevelserne kan sagtens deles med andre mennesker end en eventuel kæreste. Samtidig skal man som single heller ikke stå til ansvar for en partner på samme måde, som man skal, når man er i et forhold. Du bestemmer selv, hvornår du vil klare de huslige pligter så som oprydning, opvask osv. Og du bestemmer selv hvornår du kommer hjem fra byen, og om du har lyst til en dag på sofaen. Derudover kan man selv tilrettelægge sin tid, så man kan nå de ting, man selv har lyst til. Tiden bliver ikke dikteret af en kæreste, og man slipper for pligtarrangementer, som man måske helst havde været foruden, med svigerfamilien.

Singler har muligheden for at leve et meget oplevelsesrigt liv, netop fordi de ikke skal stå til ansvar for nogen på samme måde, som når man lever i et fast forhold.

Der er altså tydeligvis både fordele og ulemper ved at være single. Og hvad man vægter højest, må hver især jo så gøre op med sig selv.

Desuden bør det selvfølgelig også bemærkes, at man naturligvis ikke behøver at være single blot fordi man bor for sig selv. Mange har i dag valgt at arrangere deres liv på denne måde. G det giver jo også en hvis portion frihed.

 

Disclaimer

Du kan måske også lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *